ג'אגלינג/להטוטים

יש בארץ אלפים רבים שיודעים לעשות ג'אגלינג ברמה בסיסית. מאות שמתרגלים באופן קבוע ואפילו כנס ארצי מאוד מוצלח!

אז אתם בטח שואלים את עצמכם: מה יש בזה?

אז מה זה בעצם ג'אגלינג/להטוטים?

ג'אגלינג או להטוטים בעברית  הוא ענף היכול להשתייך לתחום האומנות, הבידור והספורט וגם יכול להישאר כתחביב , אך כיום העולם שאליו משתייך הג'אגלינג יותר מכל הוא עולם הקרקס🎪

ג'אגלינג הוא היכולת לעשות מניפולציות על חפצים שונים.      התחום הפופולרי ביותר הוא ג'אגלינג של זריקה ותפיסת חפצים.       🤹🏼‍♂️לרוב יגיע הג'אגלר למצב שבו הוא מעביר את החפצים בין אברי הגוף כשבכל זמן נתון לפחות חפץ אחד נותר באוויר. 

להטוטנים מנוסים מבינים שגובה הזריקה והתזמון שלה מאפשר חופש יצירתיות ואתגרים חדשים כמו הוספת חפצים או זריקתם ותפיסתם בצורה מעניינת , ואפילו קומבינציות משוכללות.        בשביל לתקשר את כל זה קיימת שפת הסייטסוואפ (Siteswap) שהיא שפה מתמטית המאפשרת לתמלל ולהציג על דף את התרגילים (ממש כמו תווים לנגינה).

החפצים השמישים ביותר בקרב הג'אגלרים הם כדורי ג'אגלינג, אלות קרקס (קלאבים), טבעות, דיאבלו, פוי, חישוקים , סטאף ועוד…  כיום יש נישות צדדיות שעונות להגדרה של ג'אגלינג אך רחוקות מן הקהילה, כמו למשל מניפולציות עם קלפים. 

כל אלו הן רק הגדרות, עולם הג'אגלינג מנסה לצאת מהגדרות כל הזמן, לשבור את החוקים ואת השיאים ולהמציא את עצמו מחדש. כל שנה נערכת תחרות אינטרנטית פתוחה להצבעות לבחירת 40 הג'אגלרים הטובים של השנה.

🌟קבלו טעימה קטנה מעולם עצום, יש גם ג'אגלרים ישראלים!

מתי זה התחיל?

אז מסתבר שלפני אלפי שנים!! כבר אלפי שנים שאנשים מתרגלים ג'אגלינג!!! עושים להטוטנות!             יש הוכחות מצוירות על קיר עוד מתקופת מצרים העתיקה! כן, הציורים האלה של הפרעונים מהאלף השני לפני הספירה, עומדים בשורה ועושים ג'אגלינג עם כדורים! גם בתנ"ך מוזכרת להטוטנות ולא פעם אחת: רבן שמעון בן גמליאל למשל, כנראה מהתרגשות שמחת בית השואבה עשה  ג'אגלינג באש! "היה נוטל שמונה אבוקות של אור וזורק אחת ונוטל אחת ואין נוגעות זו בזו". 

היו תקופות בהיסטוריה שהג'אגלינג היה נחשב לבידור זול ואולי לא מוערך כל כך, למרות שברוב הגדול של המקרים ג'אגלינג מתחבר להנאה וכיף. אולי בגלל זה המיומנות הזאת לא ננטשה ואף שגשגה , ב1768 נפתח הקרקס הראשון לג'אגלינג באנגליה! מה הייתי נותן בשביל להציץ בחלון הזמן בשביל לראות אותם מתרגלים ולאיזה מיומנויות הם היו מסוגלים.

כיום יש איגודים כמו הIJA (שאני יותר ממליץ להכנס לאתר שלהם ולראות היסטוריה מדהימה ומלא סרטונים נפלאים, יש להם גם פסטיבל בארה"ב ועוד עולם שלם) בנוסף יש כנסים בינלאומיים גדולים כמו הEJC ובהרבה מדינות יש כנסים ארציים. 

כאן אציין שזה חוויה נהדרת, כמה ימים שפשוט מלהטטים בדיוק כמו כל האחרים. גם לנו, בישראל, יש כנס משלנו והוא נהדר ממש! הוא גם אחד הגדולים בעולם ואתם יותר ממוזמנים! רק צריך להיות ערניים כי תמיד נגמרים מהר הכרטיסים.🎟

אז איזה סיבות יש לעשות ג'אגלינג?

  • בוא נתחיל בזה שלעסוק בלהטוטנות זה אימון לכל דבר ועניין ,אך לא מרגיש כמו אחד.
  • זה עושה אותך חכם יותר, קשוב יותר, זריז יותר, משפר את הריכוז ואת תשומת הלב ועוד..  
  • ציוד הג'אגלינג הוא לגמרי זמין ולרוב אפשר לקחת אותו לכל מקום . 
  • אפשר לעשות את זה כמעט בכל מקום!
  • זה מתאים לכל הגילאים.
  • זה אחד הדברים היותר טובים לשיפור הקורדינציה. 
  •  אפשר לעשות ג'אגלינג בזוג או בקבוצה! וזה אפילו יותר כיף!!  

"אתה לא שואל ג'אגלר איזה כדור נמצא אצלו הכי גבוה בעדיפות,
החוכמה היא לעשות הכל במקביל"

קצת על הקהילה בארץ

לפני היוטיוב והסנאפצאט, לפני שהיה אפשר למצוא תרגיל חדש בשתי לחיצות ולרכוש כלי להטוטנות בשלוש…
כל להטוטני ישראל היו נפגשים ולומדים זה מזה, משתי קלטות וידאו, ומספר לימוד.
זה לא היה מסובך להיפגש כולם.
כנס הלהטוטנים הישראלי הראשון היה באילת ב 1989, מפגש של 20 להטוטנים וחבריהם.
משנה לשנה הכנס גדל והפך לאחד מכנסי הגאגלינג הנחשבים והגדולים בעולם עם 2000 איש שמגיעים מידי שנה,
ועדיין עם המון רצון ללמד וללמוד, לפרגן, לשחק, להשתטות יחד ולחוד, על הבמה, באולם האימונים ובבריכה, דור המייסדים ודור הנכדים.

קהילת הג'אגלינג בארץ היא מאוד משפחתית וחמה,
חוץ מהכנס השנתי מתארגנים לאורך השנה עוד ועוד אירועים של הקהילה ולטובת הקהילה, מפגשים מקצועיים עם מורים מחו"ל, מפגשים פחות מקצועיים שפתוחים לקהל החובבים,
ולאחרונה גם מפגש קבוע של התמסרות באלות (קלאבים) שאליו צוות גלגל החיים הצטרף בשמחה רבה 🙂

הגאגלינג והקרקס בכלל בארץ בצמיחה מטורפת,
מתחמי קרקס, הופעות, סדנאות, שעורים, בתי ספר, קרקסי נוער,הופעות רחוב, פסטיבלים…
עולם שלם שכמעט ולא היה קיים בארץ לפני 30 שנה, היום חי ובועט,
ישנם אמנים ישראלים מצליחים בארץ ובעולם ואין בן אדם אחד בארץ שלא ראה מופע קרקס

כותבים: עמית ג'רבי ונועם דוידוביץ

מופע קרקס עמית לאומנויות במוזיאון המדע

קיץ קרקסי בירושלים

קיץ קרקסי בירושלים שלום לכל קוראינו, הרבה זמן לא ישבנו לדבר, אנחנו מתנצלים, היינו קצת עסוקים, אבל הנה הקיץ מתחיל להיגמר ומצאתי רגע לכתוב קצת.

Read More »
קרקס בימי קורונה על האף

קרקס בימי קורונה

קרקס בימי קורונה כמו הרבה מקצועות אחרים בתחום הבידור ובכלל גם ענף הקרקס נפגע מהקורונה. האיסור להתקהל ביטל אינספור מופעים ואירועים,מדמויות שטח והולכי קביים או

Read More »

מוזמנים לעקוב אחרנו בפייסבוק

צרו קשר