סירוויל - Cyrwheel

רק בודדים בארץ מופיעים על סירוויל, ועוד מעטים מתרגלים.

באירופה זה כבר מזמן סנסציה. קצת על האלמנט הכי צעיר בקרקס

טבעת אקרובטית

אז מה זה בעצם סירוויל

סירוויל הוא בעצם טבעת אקרובטית העשויה מאלומיניום או מברזל, מצופה PVC ולרוב מתפרקת ל5 חלקים. גודלו של הסירוויל נקבע על בסיס גובהו של האקרובט, הקוטר הפנימי של החישוק הוא כ 10-20 ס"מ יותר מגובהו של האקרובט ונקבע לפי טעמו האישי. עובי החישוק משתנה אך לרוב לא עולה על 5 ס"מ.

הסירוויל הוא אלמנט מאוד צעיר בעולם הקרקס אך הקרקס הוא ביתו, כיום מאות אקרובטים מסתובבים בתוכו בזמן שהם מבצעים תרגילים אקרובטים שונים. מספר התרגילים הוא כמובן אין סופי ואפשר להגיד שעוד בהתפתחות אך אפשרויות הסיבוב מותנות בחוקי המעגל. ברוב רובם של התרגילים יסתובב האקרובט על ציר אנכי  אך תרגילים שונים יצרו צורות סיבוב שונות לדוגמא: סיבוב בצורת מטבע או ציור עיגולים רחבים יותר גם אפשריים. 

הסירוויל הוא אלמנט המצריך איזון תוך כדי תנועה מעגלית, מה שדורש תזמון טוב וקצב ובלמידת תרגיל חדש נחוצה הקשבה לגוף ולמשקלו. 

מתי זה התחיל ולמה קוראים לו ככה?

"CYR WHEEL" הוא בעצם החישוק של "CYR"! על שמו של הממציא "דניאל סיר" מקנדה שבשנת 1996 הביא את את הפיתוח שלו לחישוק. החישוק נראה בעבר אך ללא ציפוי הPVC וללא היכולת להתפרק לחלקים. ההשראה של דניאל לא הגיעה מהפיתוחים הישנים אלא מתוך מחשבה על הולה הופ ענק. דניאל סיר החל להופיע עם "קרקס אלואז" מ1997 ועד 2002 ואף הביא את הסירוויל למרכז הבמה עם אקט סירוויל בפסטיבל "סירק דה דומה" וזכה במדלית כסף. אחריו הגיעו רבים נוספים, מופעי הקרקס נהיו מגוונים יותר והתחום נמצא בעלייה מתמדת! אמנים חדשים בוחנים את הגבולות כל שנה מחדש ומוסיפים צבעים מרשימים. 

רוצים להכיר קצת תרגילים?

 FEDEC – European Federation of
Professional Circus Schools הוציאו מדריך חינמי – מוזמנים להציץ.

איפה קונים אחד?

 יש כל מיני אופציות, הנה כמה מהן:
  • נתחיל בזול מבניהן – ETSY תוצרת אוקראינה – יש להם מבחר צבעים , סירוויל לד ועוד..  הסירוויל מצוין להתחלה
  •   Circus Concepts – תוצרת קנדה – אני אישית משתמש באחד כבר 4 שנים והוא פשוט נפלא.
  • זימרמן – תוצרת גרמניה – http://rhoenradbau.com/de/cyr-wheel – אחלה סירוויל עם רמת גימור גבוהה מאוד, עשוי ברזל ודק מהרגיל.  

הקהילה בארץ מאוד מצומצמת וכוללת מספר מועט של אנשים. מספר האמנים שמופעים על הסירוויל בארץ הוא עוד יותר מצומצם, ממש בודדים! ויש לציין שכמות הבנים והבנות יחסית מאוזנת ואין מין דומיננטי.

עמית ג'רבי וליאור פייג עושים סירוויל cyrwheel

דואו סירוויל

דואו סירוויל כשמו כן הוא: שני אנשים, אמנים, על חישוק אחד (דואט). למטבע שני צדדים וגם לסירוויל! והוא פותח שער לעוד אין סוף אפשרויות.. עבודה בזוג מצריכה המון משמעת והמון יכולת הקשבה לפרטנר.  היכולת לבטוח בו חשובה גם היא- הבנת שיווי משקל דינמי שאינו תלוי רק בך היא בהחלט לא משימה קלה, לכן גם קור רוח יעזור כאן  והפירות בהחלט מתוקים!

כותב: עמית ג'רבי

מופע קרקס עמית לאומנויות במוזיאון המדע

קיץ קרקסי בירושלים

קיץ קרקסי בירושלים שלום לכל קוראינו, הרבה זמן לא ישבנו לדבר, אנחנו מתנצלים, היינו קצת עסוקים, אבל הנה הקיץ מתחיל להיגמר ומצאתי רגע לכתוב קצת.

Read More »
קרקס בימי קורונה על האף

קרקס בימי קורונה

קרקס בימי קורונה כמו הרבה מקצועות אחרים בתחום הבידור ובכלל גם ענף הקרקס נפגע מהקורונה. האיסור להתקהל ביטל אינספור מופעים ואירועים,מדמויות שטח והולכי קביים או

Read More »
צרו קשר